Rioolontstopping

Via het toilet, het doucheputje, de keukenafvoer, de vaatwasser en de wasautomaat verdwijnen er dagelijks heel wat liters water richting het riool. Als dat water uw huis niet meer kan verlaten door een verstopping in het riool, ontstaat er een vervelende situatie die zo snel mogelijk moet worden opgelost. Rions Riooltechniek staat daarom 24 uur per dag – zeven dagen in de week – voor u klaar om alle mogelijke rioolproblemen zo snel mogelijk op te lossen.

Zo maakt u een afspraak

U kunt uw rioolprobleem melden bij de vestiging bij u in de buurt (zie balk met telefoonnummers). U wordt dan te woord gestaan door een medewerker van ons Klanten Contact Centrum. Onze medewerker stelt u een paar vragen om alvast een beeld te krijgen van de mogelijke oorzaak van de verstopping. Zo weten we goed welke wagen moeten sturen en welke apparatuur onze monteur moet meenemen om u zo snel mogelijk te kunnen helpen. U geeft vervolgens aan op welk dagdeel we kunnen langskomen.

Zo lossen we uw rioolprobleem op

Onze monteur bespreekt ter plekke het probleem met u, spoort de oorzaak op en verhelpt het probleem. Grote kans dat hij daarbij de hogedrukauto gebruikt, die hij standaard bij zich heeft. We hebben tien van dit soort wagens in ons wagenpark. Deze speciale auto’s zijn uitgerust met een veren-ontstoppingsmachine. De monteur brengt een veer met een boorkop via het toilet of een afvoer in het riool. De boorkop boort zich door de verstopping heen, waarna hij de leidingen met een hogedrukspuit nog even goed doorspoelt. Vaak is het probleem daarmee heel snel verholpen. Hij controleert het riool meteen even op andere gebreken en maakt de werkplek netjes schoon.

Zo rekenen we met u af

Hij legt z’n werkzaamheden digitaal op een werkbon, inclusief eventuele foto’s of tekeningen van de situatie. Op de werkbon staan ook de gewerkte tijd en de gebruikte materialen. Die bon tekent u voor akkoord, waarna u een rekening van ons krijgt toegestuurd.

Op werkdagen betaalt u overdag € 133,10 inclusief BTW en voorrijkosten voor het eerste half uur. Simpele rioolproblemen krijgen we meestal binnen dat half uur wel opgelost. Blijk dat er toch meer aan de hand is, dan betaalt u € 33,28 per kwartier extra. ’s Avonds en in het weekend liggen de prijzen iets hoger.

24-uurs service

Een verstopping komt altijd ongelegen. Vandaar dat wij dag en nacht voor u klaar staan om het probleem snel te verhelpen. Ook in het weekend, en zelfs op feestdagen. Bel onze vestiging bij u in de buurt en we komen er zo snel mogelijk aan.

Ontstoppingsfonds

Al voor een paar euro per maand kunt u bij ons een servicecontract afsluiten bij ons Ontstoppingsfonds. U betaalt de ontstoppingskosten dan niet in één keer maar bent toch altijd verzekerd van directe service.

Wees er op tijd bij

Merkt u dat het water niet meer goed wegloopt? Of ruikt u een rioollucht in huis? Wacht dan niet tot het riool volledig verstopt is maar bel ons voordat er een grote verstopping ontstaat. Een volledige verstopping kan namelijk leiden tot lekkages, waterschade en stankoverlast.

Rookgasonderzoek

Is er meer aan de hand?

Als tijdens het ontstoppen blijkt dat er meer aan de hand is, of het probleem komt vaker voor, dan hebben we alle expertise in huis om het rioolprobleem te detecteren en voor u op te lossen. Met behulp van onze dienst rioolonderzoek kunnen we gebreken nauwkeurig lokaliseren, waarna we met een oplossing op maat komen om uw riool te repareren of te renoveren. Daarbij streven we naar zo min mogelijk breekwerk en zo laag mogelijke kosten. We maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Voor wie:

 • Particulieren
 • Woningcorporaties
 • Verenigingen Van Eigenaren
 • Bedrijven
Rioolonderzoek

Contact

Heeft u behoefte aan meer informatie, of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem gerust contact op met de vestiging bij u in de buurt of stuur een mailtje naar info@rions.nl.

VCA- en ISO-gecertificeerd

Ruim 35 jaar vakmanschap

Bij spoed: 24-uurs service

Onderhoud nodig?

Meld direct uw probleem

  * verplichte velden

  Onze locaties

  Hoofdvestiging Maastricht 043 - 3214978
  NAWT: Slagmolen 2a
  Nuth 045 - 7111885
  NAWT: Thermiekstraat 7a
  Tilburg 013 - 2040470
  NAWT: Polluxstraat 55a
  Zoetermeer 079-8701070 Duiven 0316-870150 Sittard/Geleen 046 - 4007355 Weert 0495 - 453132 Lanaken, België +32 (0)89249583

  Maak direct gebruik van onze 24 uurs calamiteitendienst:

  Bel mij terug