Het begon met één busje

In 1986 kocht Math van Dijk een busje en begon een klein bedrijfje in RIool ONtStopping. In z’n woonplaats Maastricht hielp hij particulieren van hun rioolprobleem af. De zaken gingen goed. Er kwamen al snel twee bedrijfswagens bij en hij nam drie medewerkers in dienst.

Grote dromen

Maar het zware werk eiste z’n tol. In 1999 moest Math de bedrijfsvoering vanwege gezondheidsproblemen overdragen aan z’n jongste zoon Remy, die grootse plannen had met Rions. Remy durfde groot te dromen. Hij huurde een professioneel pand, investeerde in geavanceerde apparatuur, breidde het wagenpark flink uit en nam een groot aantal ervaren rioolspecialisten in dienst.

Serieuze overname

In 2024 zette Rions een grote stap richting landelijke dekking. Het bedrijf was al actief in Limburg, Brabant en Zeeland. Maar na de overname van PreZero Riool Services B.V. werd de zakelijke dienstverlening in één klap uitgebreid naar de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Drenthe en Gelderland. Het aantal medewerkers werd dankzij deze overname verdubbeld.

170 medewerkers

En zo groeide Rions in 25 jaar tijd van 3 naar 170 medewerkers. Het wagenpark groeide van 3 busjes naar 120 moderne voertuigen die voldoen aan de laatste milieu-eisen. Er wordt tegenwoordig gewerkt vanuit vijf vestigingen, in Maastricht, Nuth, Tilburg, Zoetermeer en Duiven. Plus een aantal kleinere steunpunten in Sittard, Heerlen, Weert, Lanaken, Almere, Ubbena/Fries, Alkmaar en Nieuwdorp.

Rions rioleringswerken

Professionele partner

Niet alleen particulieren weten Rions te vinden; ook gemeenten, woningcorporaties, VVE’s en bedrijven sluiten jarenlange onderhoudscontracten af met Rions, voor het reinigen, inspecteren en repareren van hun rioolsystemen. Inclusief de bijbehorende graaf-, grond- en straatwerkzaamheden, en het afvoeren en verwerken van vrijgekomen afvalstoffen.

Grote speler in Limburg

Remy van Dijk staat nog altijd aan het roer van het bedrijf dat zijn vader ooit oprichtte. En hij is nog niet uitgedroomd. Door te investeren in innovatieve technieken, hoogwaardige apparatuur, nieuwe diensten én vakkundige personeel groeit het bedrijf nog steeds. In Limburg behoort Rions op dit moment tot de grootste spelers op de markt. Ook in Brabant groeit het marktaandeel gestaag.

Remy van Dijk: “We hebben de ambitie om het grootste rioolbedrijf van heel Limburg te worden. Met dekking in elk dorp, in elke straat. De béste zijn we al, dus dat zou moeten lukken!”

Rookgasonderzoek

ISO, VCA en BRL-gecertificeerd

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. We werken niet alleen volgens de wettelijke normen en de normen van ISO 9001, maar besteden ook veel aandacht aan veiligheid, gezondheid en milieu. Op deze gebieden zijn we VCA** gecertificeerd.

Zo zorgen we voor een milieuvriendelijke verwerking van het restafval uit het riool en zorgen we ervoor dat onze werkzaamheden zo weinig mogelijk hinder voor de omgeving veroorzaken. We maken gebruik van de meest moderne technieken en apparatuur, en hebben een goed onderhouden wagenpark. Wij hebben hebben de volgende certificaten in ons bezit:

  • ISO 9001
  • VCA**
  • BRL 10015
  • BRL 10014
  • BRL 7001
  • Asbestsanering
  • Wka
  • CO2-Prestatieladdercertificiaat

 

Rioolonderhoud uitvoeren

CO2-Prestatieladder

De verwachte klimaatverandering is de grootste collectieve uitdaging van de komende decennia. De klimaatveranderingen hebben niet alleen invloed op het milieu, ook mens en dier zullen hinder ondervinden van de veranderingen. De aandacht die de afgelopen jaren is besteed aan deze veranderingen heeft geleid tot een roep om maatregelen vanuit de maatschappij.

Het beperken van de CO2-uitstoot staat bij Rions ook hoog in het vaandel en maakt onderdeel uit van het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als hulpmiddel om het duurzame beleid op het gebied van CO2-reductie vorm te geven heeft Rions gekozen voor toepassing van het CO2 Prestatieladder model. Onze doelstelling is om in 2024 17,1% CO2 uitstoot (scope 1 en 2) gereduceerd te hebben ten opzichte van 2019.

Meer informatie over ons energiebeleid, onze doelstellingen, de bereikte resultaten en de maatregelen die wij hebben getroffen en nog gaan treffen, vindt u in de volgende documenten:

CO2-Emissierapportages

Emissierapportage 2019

Emissierapportage 2020

Emissierapportage 2021

Emissierapportage 2022

Halfjaarlijkse voortgangsrapportages

Eerste helft 2020

Eerste helft 2021

Eerste helft 2022

Eerste helft 2023

CO2-reductie-initiatieven

CO2-Reductie-initiatieven

CO2 Prestatieladdercertificaat

In het kader van onze CO2-Prestatieladdercertificering zijn wij aangesloten bij SKAO. Onze bedrijfspagina op de website van SKAO vindt u hier.

Onze locaties

Hoofdvestiging Maastricht 043 - 3214978
NAWT: Slagmolen 2a
Nuth 045 - 7111885
NAWT: Thermiekstraat 7a
Tilburg 013 - 2040470
NAWT: Polluxstraat 55a
Zoetermeer 079-8701070 Duiven 0316-870150 Sittard/Geleen 046 - 4007355 Weert 0495 - 453132 Lanaken, België +32 (0)89249583

Maak direct gebruik van onze 24 uurs calamiteitendienst:

Bel mij terug