Ons geavanceerde wagen- en machinepark staat voor u klaar

Het begon ooit met drie onderhoudsbusjes, maar tegenwoordig past het complete wagen- en machinepark van Rions niet meer op één foto. Ons wagenpark bestaat uit 120 moderne voertuigen die voldoen aan de laatste milieu-eisen. Ze zijn uitgerust met een zuinige motor en een boordcomputer die de meest efficiënte route berekent. Zo kunnen we met zo weinig mogelijk brandstof uw riool in topvorm houden.

Onze machines

 • Graafmachines
 • Loaders
 • Dumpers
 • Betonboren en zaagequipment
 • Wortelfrezen
 • Safety-unit
 • Mobiele camerasystemen
 • Inmeetapparatuur GPS
Relinen

Innovatieve rioolrecycler

Voor al deze vormen van rioolreiniging zetten we onze innovatieve rioolrecycler in: een grote rioolreiniger die de functies van een spuitwagen en een vacuümwagen in één voertuig combineert. Met deze hypermoderne recycler kunnen we het riool onder hoge druk schoonspuiten en leegzuigen. Het vrijgekomen rioolslib blijft achter in de wagen, waarna het gereinigde rioolwater opnieuw wordt gebruikt als spuitwater om de rioolbuizen nogmaals schoon te spuiten. Voor het reinigen van het hoofdriool is dus geen aparte wagen met een watertank met schoon oppervlaktewater meer nodig.

De voordelen van onze rioolrecycler:

 • We kunnen efficiënter werken (en draaien dus een hogere productie) omdat we geen water hoeven te halen om het riool schoon te spuiten.
 • Met deze rioolrecycler kunnen we uw riool zeer milieubewust reinigen. Denk aan een CO2-besparing van 40-45% in vergelijking met een traditionele reiniging met een rioolcombi of rioolset.
 • De rioolreclycler maakt minder geluid: door extra isolatie bereiken we een geluidreductie van 78 DB.
 • Weggebruikers ervaren minder overlast omdat er maar één wagen wordt ingezet.
 • Het vrijgekomen slib verwerken we zelf op milieuvriendelijke wijze tot een aantal nuttige restproducten.
 • Omdat we het slib dag en nacht kwijt kunnen op onze eigen stortlocaties zijn we flexibel in onze werktijden en werken we kostenefficiënt.
Rioolonderhoud uitvoeren

Rioolset

De rioolset bestaat uit twee wagens: een vacuümwagen om de vervuiling uit het riool mee op te zuigen en een wagen met schoon spuitwater. Deze set zetten we in als het riool sterk vervuild is, bijvoorbeeld met vet. Voordeel van deze set is dat ze samen een veel grotere capaciteit hebben dan de rioolrecycler, die beide functies in één wagen combineert.

De rioolset heeft ruimte voor 15 m³ rioolslib en kan het riool vervolgens schoonspuiten met 15 m³ schoon water. Bij het reinigen van rioolbuizen met een grote diameter zetten we meestal deze set in. Ook bij grote projecten waarbij meer dan 800 meter riool moet worden gereinigd, of op plekken waar het riool sterk verzakt is.

Rookgasonderzoek

Rioolcombi

Met deze kleine, compacte wagen kunnen we snel ter plekke zijn, ook op moeilijk bereikbare plekken. Met deze wagen kunnen we een kleinere buis van het hoofdriool snel leeg zuigen en schoon spuiten. Dit voertuig wordt ingezet bij storingen maar ook bij planmatig onderhoud. Denk aan het reinigen van een pompgemaal of een vetput.

Minicombi

De minicombi is de kleinere versie van de rioolcombi. Deze wagen zetten we in bij het reinigen van een huisaansluiting. Maar ook bij calamiteiten op moeilijk bereikare plekken. Dit voertuig weegt maar 7,5 ton, dus daar kun je makkelijk mee manouvreren, ook in smalle straatjes. De capaciteit is in vergelijking met de grotere variant beperkt: hij heeft ruimte voor twee m³ slib en één m³ schoon spuitwater. Maar dat is ruim voldoende om de meeste problemen bij particulieren goed en snel mee op te lossen.

Riool TV-Inspectiewagens

Bij een rioolinspectie zetten we altijd camera’s in die we door het riool laten rijden of vliegen. We beschikken over meerdere camera-systemen: groot, klein en met drones. Zo’n camera wordt aangestuurd door een robot die de HD-beelden tot 500 meter van de inspectiewagen live doorstuurt naar de beeldschermen in de wagen. Scheurtjes, verzakkingen en andere problemen komen haarscherp in beeld op een van de monitoren. De robot maakt niet alleen beelden, maar levert ook meteen alle input die nodig is voor een uitgebreid onderhoudsplan of een rapportage.

Zo’n inspectie wordt ook ingezet bij grote calamiteiten, waarbij het gevaar bestaat dat rioolgassen voor een ontploffing zorgen. Bijzonder aan deze wagen is dat hij ingezet mag worden in explosiegevaarlijke gebieden. Deze wagen gebruiken we om die reden ook bij grote industriële klanten.

Kolkenzuiger

We maken jaarlijks zo’n 500.000 kolken schoon in diverse gemeenten in Zuid-Nederland. Voor dat onderhoudswerk gebruiken we onze grote kolkenzuiger. We maken de kolken en lijngoten niet alleen schoon, maar rapporteren ook op
detailniveau hoeveel slib we uit een put hebben gehaald. Onze kolkenzuiger houdt dat met een geavanceerd systeem allemaal bij voor onze klanten. Met als resultaat een zeer gedetailleerde onderhoudsrapportage.

Rioolonderzoek

Renovatiewagen

Deze wagens zetten we in bij het herstellen van een riool. We werken met twaalf ploegen die over zo’n auto kunnen beschikken. Een rioolprobleem kan dus snel worden opgelost, ook als het riool open gemaakt moet worden om een buis te vervangen of te herstellen.

Asbestsanering

Kraan- en containerwagens

Deze wagen gebruiken we om containers te vullen met vervuild slib en die vervolgens te vervoeren naar onze eigen op- en overslaglocatie waar we het slib zelf recyclen.

Riool thuis reinigen

VCA- en ISO-gecertificeerd

Ruim 35 jaar vakmanschap

Bij spoed: 24-uurs service

Meer weten over ons machinepark?

  * verplichte velden

  Onze locaties

  Hoofdvestiging Maastricht 043 - 3214978
  NAWT: Slagmolen 2a
  Nuth 045 - 7111885
  NAWT: Thermiekstraat 7a
  Tilburg 013 - 2040470
  NAWT: Polluxstraat 55a
  Zoetermeer 079-8701070 Duiven 0316-870150 Sittard/Geleen 046 - 4007355 Weert 0495 - 453132 Lanaken, België +32 (0)89249583

  Maak direct gebruik van onze 24 uurs calamiteitendienst:

  Bel mij terug