Rioolprobleem? Meld het snel!

We realiseren ons maar al te goed hoeveel overlast een rioolverstopping, een lekkage, een overstroming of een ander rioolprobleem kan veroorzaken. Daar wilt u zo snel mogelijk vanaf. Logisch! Met onze geavanceerde meetinstrumenten kunnen we het probleem nauwkeurig lokaliseren, waarna we met een oplossing op maat komen. We zorgen ervoor dat de overlast tot een minimum beperkt blijft en uw riool snel weer perfect werkt. Zonder troep of stank in huis.

Wij helpen u met de volgende rioolproblemen

 • Een verstopt riool
 • Een verstopt toilet
 • Een verstopte keukengootsteen
 • Een verstopt doucheputje
 • Een verstopte wastafel
 • Een verstopte vaatwasser
 • Een verstopte wasmachine
 • Rioollucht in huis
 • Wateroverlast
Rioolonderzoek

Wat kunt u zelf doen bij een verstopt riool?

 • Kleine verstoppingen zijn vaak nog wel te verhelpen met een ouderwetse, rubberen ontstopper. Een paar keer voorzichtig ‘ploppen’ in de verstopte wc, wasbak of douchebak doet vaak al wonderen. Toiletpapier, haren, zeepresten of etensresten komen op die manier naar boven en zijn met een handschoen aan makkelijk te verwijderen.
 • Niet gelukt? Probeer dan eens een kopje baking soda met warm water als ontstoppingsmiddel. In de grootsteen en wasbak mag dat best kokend water zijn. Een toiletpot kan daar niet goed tegen, dus gebruik daar gewoon warm leidingwater. Als alleen baking soda niet voldoende is, wil het ook nog wel eens helpen om er twee kopjes azijn achteraan te gieten.

 • De wastafel en de gootsteen hebben vaak een sifon die losgedraaid kan worden. Zo kunnen haren, zeepresten en etensresten makkelijk verwijderd worden.
 • Bij de vaatwasser en de wasmachine helpt het om het apparaat goed schoon te maken en de rubberen afvoerleiding te controleren op obstakels. Alles schoon? Dan zit de verstopping in de afvoer zelf: ook nu helpt het om wat heet water met baking soda in de afvoerbuis te gieten.

Dit kunt u beter niet doen:

Gebruik geen chemisch ontstoppingsmiddel. Dat is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor uw rioolsysteem. Baking soda en azijn werken vaak net zo goed, en zijn veel minder schadelijk.

Ga niet zelf met een ontstoppingsveer aan de slag. Als de ouderwetse rubberen ontstopper niet gewerkt heeft, zit de verstopping meestal ook te diep voor zo’n veer. De kans is bovendien groot dat u uw rioolbuis beschadigt, en dan bent u nog veel verder van huis.

Rookgasonderzoek

Niet gelukt? Schakel dan snel de specialist in

Hebben de huis-, tuin- en keukenmiddeltjes niet geholpen? Dan zit de verstopping waarschijnlijk dieper in het rioolsysteem. Onze rioolspecialisten staan dag en nacht klaar om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Hoe we dat precies doen, leest u hier.

Op werkdagen betaalt u overdag € 133,10 inclusief BTW en voorrijkosten voor het eerste half uur. Simpele rioolproblemen krijgen we meestal binnen dat half uur wel opgelost. Blijkt dat er toch meer aan de hand is, dan betaalt u € 33,28 per kwartier extra. ’s Avonds en in het weekend liggen de prijzen iets hoger.

Bel op werkdagen overdag naar de vestiging bij u in de buurt om uw rioolprobleem door te geven.

Een acuut probleem buiten kantooruren kunt u melden via onze 24-uurs calamiteitenservice: Bel mij terug.

Geen spoed? Dan kunt u ook onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.

Riool thuis reinigen

VCA- en ISO-gecertificeerd

Ruim 35 jaar vakmanschap

Bij spoed: 24-uurs service

Rioolproblemen laten verhelpen?

Meld direct uw probleem

  * verplichte velden

  Onze locaties

  Hoofdvestiging Maastricht 043 - 3214978
  NAWT: Slagmolen 2a
  Nuth 045 - 7111885
  NAWT: Thermiekstraat 7a
  Tilburg 013 - 2040470
  NAWT: Polluxstraat 55a
  Zoetermeer 079-8701070 Duiven 0316-870150 Sittard/Geleen 046 - 4007355 Weert 0495 - 453132 Lanaken, België +32 (0)89249583

  Maak direct gebruik van onze 24 uurs calamiteitendienst:

  Bel mij terug