Rioolonderzoek

Als een rioolprobleem niet met een ontstopping of reiniging verholpen kan worden, is er meer aan de hand. Wat precies? En waar precies? Daar komen we achter met een rioolonderzoek. Dit soort onderzoeken zetten we in bij gemeenten en bedrijven, maar ook regelmatig bij particulieren waar meer aan de hand is dan een simpele verstopping.

U kunt bij ons terecht voor de volgende onderzoeksmethoden:

Natuurlijk zijn we niet alleen in staat een rioolprobleem voor u te detecteren: we lossen het ook graag voor u op. Na het onderzoek krijgt u desgewenst een vrijblijvende offerte voor de reparatie of renovatie van uw riool. Dankzij de nauwkeurige detectie kunnen we het graaf- en breekwerk tot een minimum beperken. En vaak zijn er zelfs oplossingen mogelijk waarbij de leiding van binnenuit gerepareerd wordt en er dus helemaal geen breekwerk aan te pas komt.

Heeft u behoefte aan meer informatie, of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op. Bel met onze vestiging bij u in de buurt of stuur een mailtje naar info@rions.nl.

Rioolbeheer advies

Camera-onderzoek

Rioolbuizen in huis hebben vaak maar een kleine diameter. Met ons compacte camerasysteem kunnen we zelfs in buizen van maar 5 cm doorsnede op zoek naar gebreken. Bij grotere en langere rioolbuizen zetten we onze speciale tv-inspectiebus met zelfrijdende kleurencamera in. In beide gevallen worden alle gebreken feilloos in beeld gebracht. Zelfs in de slecht bereikbare delen van het riool zien we exact wat er mis is. Denk aan scheuren, verzakkingen, wortel-ingroei, vervuiling, aantastingen en zand-inspoeling. Voorafgaand aan een camera-onderzoek wordt het riool overigens altijd eerst goed gereinigd zodat het zicht in de rioolbuizen optimaal is.

U krijgt na afloop van het onderzoek de digitale beelden van ons, plus een uitgebreid rapport volgens de Europese NEN 3399-norm.

Riool camera onderzoek

Rookgasonderzoek

Een ander probleem dat nader onderzoek vereist, is stankoverlast. Via scheurtjes in rioolbuizen kunnen riooldampen weglekken en dat kan voor veel overlast zorgen. En dat niet alleen: de zwavelstofdampen uit het riool zorgen ook voor betoncorrosie, dus het is van belang dat een lekkage snel wordt gedicht. Om erachter te komen waar de dampen weglekken, vullen we het riool met rookgas dat vervolgens via eventuele scheurtjes weglekt. (Dat rookgas is overigens volledig onschadelijk en milieuvriendelijk). Op die manier kunnen we lekkages nauwkeurig lokaliseren. Deze manier van stankdetectie gebruiken we in kleine maar ook in grote, complexe rioolstelsels.

Rookgasonderzoek

Kleurstofonderzoek

Een veel voorkomend probleem is dat de huisaansluitingen voor  ‘schoon water’ en ‘vervuild water’ per ongeluk verkeerd om zijn aangesloten. Waardoor vervuild water in de verkeerde rioolbuis belandt. Dat controleren we makkelijk door wat kleurstof door het toilet te spoelen en vervolgens in het riool te kijken waar dat gekleurde water precies terechtkomt.

Leidingen traceren

Wilt u weten waar de rioolleidingen in en rond uw huis exact lopen? Dan kunnen we de leidingen voor u opsporen met onze speciale ‘tracer’. Deze tracer wordt ingebracht in het riool en zendt vervolgens een signaal uit dat tot een halve meter nauwkeurig aangeeft waar het riool loopt. Zelfs als de buizen zeven meter onder de grond liggen, is het signaal nog bovengronds te volgen. Op die manier kunnen we voor u in kaart brengen waar u een ondergrondse rioolbuis of put precies kunt vinden. Dat voorkomt onnodig graaf- en zoekwerk naar de leidingen.

Rioolleidingen traceren

Verkeerd aangesloten leidingen

Blijkt uit het kleurstofonderzoek inderdaad dat de huisaansluitingen verkeerd zijn aangesloten, dan passen we dat zonder veel problemen aan. Zodat het afvalwater op de juist plek in het riool terechtkomt.

Relinen

Contact

Heeft u behoefte aan meer informatie, of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel met onze vestiging bij u in de buurt of stuur een mailtje naar info@rions.nl.

VCA- en ISO-gecertificeerd

Ruim 35 jaar vakmanschap

Bij spoed: 24-uurs service

Riolering verstopping?

Meld direct uw probleem

  * verplichte velden

  Onze locaties

  Hoofdvestiging Maastricht 043 - 3214978
  NAWT: Slagmolen 2a
  Nuth 045 - 7111885
  NAWT: Thermiekstraat 7a
  Tilburg 013 - 2040470
  NAWT: Polluxstraat 55a
  Zoetermeer 079-8701070 Duiven 0316-870150 Sittard/Geleen 046 - 4007355 Weert 0495 - 453132 Lanaken, België +32 (0)89249583

  Maak direct gebruik van onze 24 uurs calamiteitendienst:

  Bel mij terug